HÖK? – A Hallgatói Önkormányzatról röviden

A Hallgatói Önkormányzat a bölcsészhallgatók érdekképviseletét hivatott szolgálni a Kar intézményein belül. A feladatokat legfőképpen választott tisztségviselők látják el: elnök, alelnök, szakos hallgatói képviselők, de hónapról hónapra több mint száz hallgatótársad segít a mindennapokban.

A legkönnyebben a DiákCentrum névre hallgató irodánkban érhetsz utol minket – ez közismertebb nevén DC –, ami a „D” épület felett található. Ide jöhetsz információkért, felteheted kérdéseidet, hangot adhatsz panaszaidnak, valamint itt adhatod le különböző pályázati űrlapjaidat, és tudhatod meg azok eredményeit is, hiszen a Dijákjuttatási és Kollégiumi Bizottság tagjai is ebben az épületben ügyelnek.

A Hallgatói Önkormányzat tevékenysége erősen széttagolt, ami azt jelenti, hogy igyekszünk a hallgatói élet minden szegmensében ott lenni, és segíteni a hallgatói érdekek érvényesülését, továbbá az esetlegesen felmerülő problémákra megoldást találni. Az alábbiakban a HÖK legfontosabb tevékenységi köreivel szeretnénk megismertetni titeket.

Érdekképviselet

Az egyetemi élet megtapasztalása új, izgalmas kaland, megannyi eddig ismeretlen lehetőséggel. A szabadság persze nem csak kiváltságokkal, felelősséggel is jár, de hogy mindkettő világában eligazodj, a Hallgatói Önkormányzat oktatási ügyekért felelős alelnöke lehet a segítségedre. A szervezeten belül ezt a feladatkört Vancsik Péter tölti be.

Kultúra, sport, rendezvények

Abban az esetben, ha a kar kulturális programjairól szeretnél informálódni, vagy specifikusan HÖK-ös rendezvények érdekelnek, egyfelől az interneten követheted a már említett pecsibolcsesz.hu frissülő híreit, vagy csatlakozhatsz facebookos (PécsiBölcsész) oldalunkhoz a neten. Amennyiben programjainkról első kézből szeretnél információkat szerezni, fel tudod venni a kapcsolatot Nagy Zoltán rendezvényszervezési referenssel. Az ő feladata a Hallgatói Önkormányzaton belül a kar adott szemeszterének program-összeállításának megtervezése, az előkészületek végigkövetése a megvalósulás pillanatáig, illetve a koordinációs és kommunikációs munka lebonyolítása.

Szolgáltatói Iroda, Rókus Hallgatói Iroda és géptermek

A BTK-TTK Szolgáltató Irodát a PTE Ifjúság úti épületében, az „A” porta mellett (rögtön a főbejáratnál) találhatod. Az iroda alapvető küldetése, hogy szolgáltatásaival megkönnyítse a kar hallgatóinak mindennapját. Tehát itt tudsz többek között nyomtatni, fénymásolni, spirálozni, illetve itt is megvásárolhatod a pécsi tömegközlekedésre feljogosító bérletedet. A tavalyi év fontos újítása továbbá, hogy a BTK HÖK palettája ingyenes albérlet-közvetítéssel bővült, mely szolgáltatást az iroda adatbázisával a pecsibolcsesz.hu oldalon érheted el. Géptermeink rendelkezésedre állnak a „B” épület B125-ös termében, valamint a Rókus utcai Hallgatói Irodánkban, ahol az internetezés mellett szintén elérhetők olyan szolgáltatások, mint a nyomtatás, fénymásolás, szkennelés, de a fontosabb űrlapokat szintúgy megtalálod itt és a programjainkra is leadhatod a jelentkezésed.

Hallgatói élet

A BTK HÖK számos kulturális-, közéleti-, sport- és szórakoztató programot szervez a hallgatóknak, illetve aktívan segíti a hallgatói kezdeményezések megvalósulását, így a félév során számos programmal találkozhatsz majd az egyetem területén. De a tanév legfényesebb rendezvénye, a Gólyabál, nyitótánccal, gólyaesküvel és a bálok összes elengedhetetlen ismérvével szintén a mi szervezésünk alá tartozik. Valamint a saját üzemeltetésű klubunkat sem hagyhatjuk ki a listából, a Szenest, ahol megannyi programmal várunk a félév során titeket.

Sport és kulturális pályázat, szakestek

A szemeszterenként kiírt pályázat célja a hallgatók sport- és kulturális ötletei megvalósításának támogatása, sportolási és kulturálódási szervezeteknek való segítségnyújtás. Továbbá, a BTK HÖK minden félévben pályázatot hirdet szakest rendezvények megtartására. Ezeken az estéken a hallgatóknak lehetőségük nyílik jobban megismerni szaktársaikat és az oktatókat.