Kiber létezési kézikönyv új Campuslakóknak - ETR, MODULO és egyéb állatfajták

A digitális korszak frissen bekerült egyetemistáiként fontos megbarátkoznotok két alapvető netes ügyintéző rendszerrel, melyeknek megfelelő használata nélkülözhetetlen mind a beiratkozásotokhoz, mind pedig a kurzusaitok felvételéhez. A továbbiakban az Elektronikus Tanulmányi Rendszer és a Modulo használatához találhattok segítséget.

A sikeres felvételiteket követően még a MODULO elektronikus felületén is regisztrálnotok kell magatokat ahhoz, hogy a PTE teljes jogú tagjaivá válhassatok. Aki véletlenül elfelejtené ezt a lépcsőfokot, az rengeteg extra utánajárást kreál magának, hogy a nullpontig visszajuthasson, úgyhogy semmiképp se hagyjátok ki!

Beiratkozás a Modulón

A beiratkozás a www.modulo.tr.pte.hu címen elérhető űrlapkezelő rendszerben történik.

A belépéshez a felvételi tájékoztatóban kapott EHA (Egyetemi Hallgatói Azonosító) kódot kell felhasználói névnek megadnotok, illetve a határozatban megküldött jelszót.

Ezt követően a beadási helyek közül a PTE beadási helyre kell kattintani.

A PTE beadási helyen belül az űrlapok közül a beiratkozási lapot kell kiválasztani.

Az űrlap ekkor megtekinthetővé válik, de a kitöltés még nem lehetséges. A beiratkozási lap kitöltését a képernyő jobb oldalán található gombra kattintva lehet megkezdeni.

Az adatok beírása és ellenőrzése után a beiratkozási lapot menteni és véglegesíteni kell, majd nyomtatni és eljutatni a Tanulmányi Osztályra.

Kurzusfelvétel az ETR-en keresztül

A beiratkozást követően kezdődhet a barátkozás az első félév óráival, melyhez a neten találhattok digitális útmutatót féléves lebontásban. Az alapvető lépések a következők:

A kurzusfelvétel az Egységes Tanulmányi Rendszerben (továbbiakban: ETR) történik, a www.tr.pte.hu címen.

Az ETR-be történő belépéshez a felvételi tájékoztatóban kapott EHA kódot kell felhasználói névnek megadni, illetve a határozatban megküldött jelszót.

A belépést követően a Jelentkezések - Kurzusfelvétel menü alatt nyílik lehetőség a kurzusok felvételére.

A felvenni kívánt kurzusok közül a legegyszerűbben az „Új, ajánlat alapján”-ra kattintva lehet válogatni. Az ajánlati lista az első félévben „személyre szabott”, azaz csak azok a kurzuskódok jelennek meg, amelyeknek a teljesítésre ajánlott féléve 1, így is segítve a mintatantervi haladást.

Az ajánlati listából kiválasztott kurzusok felvétele a felvétel gombra kattintással történik meg.

Az ajánlott kurzusfelvételt követően a haladó felhasználók a „Tanulmányok” menüpont „Dinamikus tanterv” almenüjében tájékozódhatnak szakjuk következő féléveinek várható tantárgyairól.